Svalbard

Eg har drøymt om å reise til Svalbard lenge. Isen, kulda og lyset er tiltrekkande, det eksotiske landskapet kan lokke ein kvar fastlandsbuar. Og sjølv no når eg har vore der, drøymer eg framleis om å reise tilbake.

Vi var på Svalbard litt under ei veke, men vi rakk å gjere veldig mykje. Både kjøre med beltevogn og besøk i isgrotte, hundekjøring og snøscooter-safari til Tempelfjorden. Og vi fekk faktisk sett isbjørn! Det var veldig stort, sjølv om han var eit stykke unna, (heldigvis). Dersom du planlegger og booker aktiviteter på førehand, er det lett å rekke over det ein har lyst til på få dager.

Transport: Når vi var der flaug både SAS og Norwegian til Longyearbyen, noko som sannsynligvis ga billigare billetter på grunn av konkurransen. Prisen låg på om lag 2000 kr tur/retur.

Overnatting: Vi overnatta hos venner, men det er fleire hotell og gjestehus å velge mellom i Longyearbyen. Prisane varierer etter sesong, og ein kan spare ein del på å reise dit utanom høgsesongen. Sjå http://www.svalbard.net.

Aktiviteter: Anbefaler snøscooter-safari, isgrotting og hundeslede-tur. Ein kan også melde seg på skiturer, brevandring, beltevognsafari og liknande, då får du med guide og utstyr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s